0174 - 404 404 Klant worden? Webshop login

Goodyear presenteert bandentechnologie elektrische auto’s

Prototype band voor elektrische auto’s die in 2019 in Europa de weg op gaat

Goodyear presenteert tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology. Dit is een prototype van een band voor elektrische auto’s, die in 2019 in Europa de weg op gaat.

Traditionele banden slijten sneller bij elektrische auto’s

Aanleiding voor de ontwikkeling van de band voor elektrische auto’s is dat tests van Goodyear uitwijzen dat traditionele banden tot 30% sneller kunnen slijten bij elektrische auto’s. Dit is het gevolg van het krachtige, directe koppel van elektrische motoren en het extra gewicht van de zware accupakketten.

Ook is er dringend behoefte aan verbetering van de rolweerstand bij elektrische auto’s. Verder heeft een grotere actieradius voor de consument hoge prioriteit, vanwege het gebrek aan oplaadpunten in de meeste landen. Banden moeten ook stil en comfortabel zijn, omdat elektrische auto’s bij lage snelheden de helft minder geluid produceren dan traditionele auto’s.

Electric Drive Technology

Goodyear werkt samen met autofabrikanten om volgend jaar de Electric Drive Technology te introduceren, die is ontwikkeld om aan de prestatie-eisen te voldoen. Hiervoor biedt de EfficientGrip meer door een innovatief loopvlakontwerp, een constructie voor zware belasting en een grotere actieradius. 

Bron: bandenportaal

De allerbeste prijs

Klanten van G-Tyres krijgen de allerbeste service en prijs bij de inkoop van hun banden. In een vrijblijvend gesprek rekenen we graag de marges voor u uit en laten we zien waar de extra winst wordt behaald. Natuurlijk geven we dan ook een demo van de klantspecifieke banden webshop.

Klanten bestellen direct online Geen klant? Ontdek voordelen

Stel uw vraag vrijblijvend aan G-Tyres

Aanhef *

Direct contact

G-Tyres is de plezierigste banden groothandel voor iedereen die dagelijks banden monteert. Wij voegen namelijk de daad bij het woord: vandaag besteld, is vandaag bezorgd!

0174 - 404 404 maak een afspraak

0174 - 404 404 contact