0174 - 404 404 Klant worden? Webshop login

Versleten banden met weinig profiel worden apk afgekeurd

Vervang uw banden op tijd

Versleten banden vormen een groot risico, aldus Bovag. Uit onderzoek van de brancheorganisatie blijkt dat automobilisten weinig van hun banden weten. Zo denkt 84 procent van de respondenten veel langer door te kunnen rijden dan verantwoord is. 

Minimale profieldiepte onduidelijk

Brancheorganisatie Bovag heeft onderzoek gedaan naar het bandenbewustzijn bij consumenten. Bijna 90 procent van de Nederlandse automobilisten niet weet bij welke profieldiepte hun autobanden toe zijn aan vervanging. De band die nog net genoeg profiel heeft, staat al sinds 2013 onbetwist op nummer één bij de meest vergeten adviespunten bij apk-keurmeesters.

Apk: vervang banden met weinig profiel

Het onderzoek onder 1.021 automobilisten toont aan dat slechts 12,2 procent weet dat er bij de apk wettelijk een advies voor vervanging van de banden is voorgeschreven als het profiel minder dan 2,5 millimeter is. Bijna 84 procent van de respondenten denkt dat er veel langer veilig kan worden doorgereden, tot er nog maar 2 millimeter profiel over is (36,5 procent) of zelfs nog maar 1,5 millimeter (47,4 procent).

Wettelijk minimum profieldiepte vaak niet bekend

Het wettelijke minimum is 1,6 millimeter, maar die grens is bij meer dan de helft van de automobilisten niet bekend; ruim een kwart denkt 1,2 millimeter en volgens meer dan 10 procent is 0,6 millimeter het minimum. Bij zulke waardes zijn de banden echter al zo goed als kaal en dus levensgevaarlijk. 

Gebrek aan bandenprofiel grootste afkeurpunt apk 

Uit apk-cijfers over 2016 blijkt dat het gebrek aan bandenprofiel veruit het meest voorkomende afkeurpunt is. In 15,7 procent van de gevallen zorgt het voor apk-afkeur of voor goedkeur na reparatie.

Tussentijds te weinig aandacht voor banden

Volgens Bovag rijden veel automobilisten van apk naar apk en besteden tussentijds geen of te weinig aandacht aan regulier onderhoud of überhaupt aan de technische staat van hun voertuig. Vorig jaar constateerden Bovag en bandenbranchevereniging Vaco al dat automobilisten überhaubt geen idee hebben wat voor soort banden ze onder de auto hebben liggen.

Lees het volledige bericht hier.

De allerbeste prijs

Klanten van G-Tyres krijgen de allerbeste service en prijs bij de inkoop van hun banden. In een vrijblijvend gesprek rekenen we graag de marges voor u uit en laten we zien waar de extra winst wordt behaald. Natuurlijk geven we dan ook een demo van de klantspecifieke banden webshop.

Klanten bestellen direct online Geen klant? Ontdek voordelen

Stel uw vraag vrijblijvend aan G-Tyres

Aanhef *

Direct contact

G-Tyres is de plezierigste banden groothandel voor iedereen die dagelijks banden monteert. Wij voegen namelijk de daad bij het woord: vandaag besteld, is vandaag bezorgd!

0174 - 404 404 maak een afspraak

0174 - 404 404 contact