0174 - 404 404 Klant worden? Webshop login

Waarschuw uw klanten voor gebruik winterbanden bij warm weer

BOVAG: bij hoge temperaturen zijn winterbanden levensgevaarlijk

Brancheorganisatie BOVAG concludeert op basis van een steekproef dat er in Nederland nog een half miljoen auto's op winterbanden rijden. Bij de steekproef is naar het type band van een kleine duizend auto's gekeken. Bij 5,7 procent zaten er nog winterbanden onder de auto. Op een wagenpark van 8,6 miljoen zou dat betekenen dat circa een half miljoen auto's nog op winterbanden staan. Het gaat zowel om goedkopere als duurdere auto's.

Doorrijden met winterbanden slecht voor veiligheid, milieu en portemonnee

Bij hoge temperaturen - en al helemaal bij tropische omstandigheden zoals deze zomer - kunnen winterbanden levensgevaarlijk zijn, stelt BOVAG. "Het zachte rubber zorgt voor minder grip en een langere remweg dan met zomerbanden. Daarnaast slijten de banden extra snel, produceert het zachte rubber bij tropisch weer meer lawaai en is het brandstofverbruik hoger. De automobilist die niet naar zijn banden omkijkt, verwaarloost dus zijn eigen veiligheid, het milieu en zijn eigen portemonnee, ook al denkt men zuinig te zijn door de banden niet te wisselen."

Zomerbanden inkopen met uitstekende marges

Klanten van G-Tyres krijgen de allerbeste service en prijs bij de inkoop van hun zomerbanden. In een vrijblijvend gesprek rekenen we graag de marges voor u uit en laten we zien waar de extra winst wordt behaald. Natuurlijk geven we dan ook een demo van de klantspecifieke banden webshop.

Klanten bestellen direct online Geen klant? Ontdek voordelen

Stel uw vraag vrijblijvend aan G-Tyres

Aanhef *

Direct contact

G-Tyres is de plezierigste banden groothandel voor iedereen die dagelijks banden monteert. Wij voegen namelijk de daad bij het woord: vandaag besteld, is vandaag bezorgd!

0174 - 404 404 maak een afspraak

0174 - 404 404 contact